Veel gestelde vragen

We verzamelden hier reeds de meest gestelde vragen…en antwoorden hierop.

Zijn er nog vragen?

Het is absoluut normaal als je nog wat vraagjes hebt, extra informatie wil of bepaalde zaken wil nagaan. Hierbij de meest gestelde vragen. 

Indien jouw vraag er niet bij zit mag je ons steeds contacteren via mail.

Nee.

Er zijn twee opties beschikbaar:

1. Een open editie van “Cycling Camp” waarbij iedereen zich vrij kan inschrijven tot we het maximum van 10 inschrijvingen bereiken. De Cycling Camp-uitdagingen zijn zo ontworpen dat iedereen de kans krijgt om uitdagingen aan te gaan en tegelijkertijd te genieten. De volgende “open editie” is van 12 tot 22 december 2023: Schrijf je snel in!

2. Je kunt ook zelf een groepje samenstellen, bestaande uit minimaal 8 en maximaal 14 personen. Tijdens een bijeenkomst bespreken we jullie wensen en stellen we een persoonlijke “Cycling Camp” op maat samen.

Nee.

We hebben 20 gravelbikes ter plaatse beschikbaar in diverse maten. Op de eerste dag passen we de fiets volledig aan naar jouw afmetingen. Als je wilt, kun je je eigen zadel en/of pedalen meenemen. De standaard pedalen op de gravelbike zijn van het SPD-type en er hangt een fietstasje met reservemateriaal en een fietspomp aan je fiets.

Zorg ervoor dat je je eigen helm en fietsschoenen meebrengt, het dragen van een helm is verplicht tijdens alle ritten van Cycling Camp.

Nee en ja 🙂

Het programma wordt volledig afgestemd op basis van uw inschrijving en de samenstelling van de groep: in de open edities wordt een uitdagend programma samengesteld dat een goede conditie en fietservaring vereist. 

Echter, wanneer u zelf een groep vormt, heeft u volledige controle over het tempo en de afstanden. Het blijft altijd een avontuur op de gravelbike, maar we passen alles aan om perfect aan te sluiten bij het ritme van de ingeschreven groep.

Ja.

Lakens en handdoeken worden verzorgd door Mima Beachhouse, inclusief handdoeken voor bij het zwembad. Alleen een strandhanddoek dien je zelf mee te nemen.

Als we een tweedaagse trip plannen, zorgen we ook voor aanwezige handdoeken en lakens.

Het begint allemaal met het aanmelden op onze website om je interesse in deelname kenbaar te maken. Daarna ontvang je van ons een inschrijvingsformulier en de algemene voorwaarden.

Zodra we het voorschot van je ontvangen en de ondertekende documenten terug in ons bezit zijn, ben je officieel ingeschreven.

Hoewel we als organisatie een BA-verzekering hebben, is het raadzaam om zelf ook een reisverzekering af te sluiten voor deze reis. Er zijn verschillende opties op de markt, met of zonder annuleringsdekking. Zorg ervoor dat Afrika is opgenomen in de dekking, evenals repatriëring.

Vanuit de organisatie bieden we geen isotone dranken aan tijdens de rit, maar we zorgen wel voor voldoende fris water. Er zijn regelmatige bevoorradingen met vers fruit, zoutjes en koekjes

De maaltijden zijn altijd gezond, evenwichtig en vooral erg smakelijk. Als er bepaalde voedingsstoffen zijn die u niet kunt of wilt eten, vragen we u dit aan te geven bij uw inschrijving. 

Als je ervoor kiest om je eigen voeding mee te nemen, kun je dit in je bagage meebrengen.

De prijs voor de 10-daagse reis bedraagt 2750 euro. Dit omvat:

Inbegrepen:
– Heen- en terugvlucht
– Verblijf in Mima en eventueel op andere locaties tijdens de 2-daagse
– Volpension (ontbijt in Mima, zelf lunchen onderweg, diner in Mima of in een restaurant)
– Bevoorradingen tijdens de fietstochten
– Drinkbaar water in Mima
– Volledige organisatie van de 10-daagse vakantie
– Gebruik van nieuwe gravelbikes, inclusief begeleiding en onderhoud

Niet inbegrepen:
– Alle dranken (via het honestybar-principe)
– Optionele activiteiten zoals sporten, massages, pedicures, etc.
– Toegangstickets en kosten voor de gids tijdens excursies (aangezien dit niet verplicht is)
– Fooien
– Souvenirs
– Eigen reisverzekering
– Paspoortkosten en eventuele inentingen

Cycling Camp is in essentie een gravelbike-avontuur met de focus op fietsen, maar het is ook mogelijk voor niet-fietsers om een fietser te vergezellen en deel te nemen aan een alternatief programma waarbij je regelmatig in contact komt met de fietsers, gezamenlijk luncht  of onderweg samen bezienswaardigheden bezoekt.

Deze optie is echter alleen beschikbaar voor “zelf samengestelde groepen”, omdat we dan het volledige programma kunnen aanpassen aan de groep, inclusief rekening houdend met niet-fietsers.

Voor “open edities” gaan we ervan uit dat alle deelnemers actief mee zullen fietsen.