Waarom Senegal

Er zijn talloze redenen waarom we voor Senegal hebben gekozen, maar hier zijn onze zes belangrijkste.

Line.png

Aangename temperaturen

Senegal heeft een aangenaam klimaat

Het klimaat in Senegal wordt gekenmerkt door warme, droge winters en warme, relatief natte zomers. In januari is het in Senegal overdag zo’n 26 graden. ’s Nachts koelt het af tot ongeveer 20 graden, 15 graden minimum. Middagtemperaturen liggen in juni rond de 27 graden en minima rond de 23 graden. In Senegal vallen de grootste neerslaghoeveelheden in de maanden augustus (167 mm) en september (105 mm). De beste periode om Senegal te bezoeken is dus van november tot en met mei, maar ook de rest van het jaar is het aangenaam en dus zeker de moeite om hier te fietsen.
Line.png

Slechts zes uur vliegen

Senegal is niet ver

De vliegtijd naar Senegal is minder lang dan je van zo’n zonnige Afrikaanse bestemming misschien zou verwachten. Op slechts 6 uur vliegen vanaf Zaventem en met maar 1 uur tijdsverschil in de winter, kom je in een totaal andere wereld terecht. Een wereld met vele baobabs, een rijke cultuur, gastvrije bevolking én mooie stranden. Wij verzorgen je vliegticket heen en terug, dit zit vervat in de prijs.
Line.png

Vergeet je paspoort niet

Senegal is toegankelijk

Als je naar Senegal reist, moet je enkel een geldig paspoort meenemen dat nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u aankomt in het land.

De meeste Senegalezen spreken, naast hun plaatselijke taal zoals Wolof, ook een gemakkelijk (en traag) Frans.

De stopcontacten in Senegal zijn dezelfde als bij ons en jullie komen in een comfortabele omgeving terecht waar een heel team klaar staat om jullie te helpen en te adviseren.

De lokale munt is CFA en wij voorzien wisselmogelijkheid ter plaatse, aan een goede koers.

Reis je vanuit een land buiten Europa naar Senegal? Laat het ons weten en wij bezorgen je alle nodige informatie!

Line.png

Bruisend en tolerant

Senegal is een rustig en stabiel land

Het West-Afrikaanse Senegal is een van de meest stabiele democratieën in Afrika, dus je kunt er met een gerust hart naar toe.

Senegal, het land waar een dichter (Senghor) president kon worden, en een liedjeszanger (Youssou n Dour) minister  is een rustig en stabiel West-Afrikaans land in een regio waar politieke turbulentie schering en inslag is. Hoewel steeds meer West-Afrikanen ageren tegen de invloed van Frankrijk, onderhoudt Senegal goede banden met zijn ex-kolonisator. Daardoor zijn veel Franse bedrijven in Senegal actief. President Sall geniet als voorzitter van de Afrikaanse Unie bovendien veel aanzien in de Afrikaanse gemeenschap.

Senegal is een islamitisch land waar de macht van de marabouts (geestelijke leiders) nog heel reëel is. Daardoor heeft het land een eigen sterke islamitische traditie die een stuk toleranter is dan veel andere islamitische tradities. De hoofdstad Dakar bruist van kwalitatieve intellectuele en artistieke activiteit. Het land lijkt goed gewapend in de strijd tegen extremistisch geweld.

Line.png

Uitzonderlijke landschappen

Senegal verrast je door haar veelzijdigheid

Senegal is een West-Afrikaans land, met zeven honderd kilometer kustlijn aan de kant van de Atlantische Oceaan. Het ligt onder twee héél grote buurlanden, Mali en Mauretanië.

Senegal barst van de uitzonderlijke landschappen waar kleurrijke boten, winkeltjes en een vrolijke drukte een plezier voor het oog zijn, en afgewisseld worden door prachtige natuur.

Authentieke culturen en een rijkdom aan smaken, geuren en kleuren zullen je zintuigen prikkelen en je de warmste herinneringen opleveren. Dankzij de lange kustlijn en vele rivieren, is er overal verse vis te vinden in het land en kleuren kruiden de gerechten met heerlijke aroma’s.

Wat vele Europese reizigers benoemen als het echte ‘Afrika-gevoel’, heeft te maken met die spontane en ontspannen kijk op het leven. De mensen leven er buiten en op hun eigen ritme, zijn enorm gastvrij en goedlachs.

In plaats van een toeschouwer te zijn van het leven van anderen, krijg je al gauw de kans om deel uit te maken van hun leven door samen te eten, muziek te maken, te dansen…

Hoewel de mensen er vaak onder moeilijke omstandigheden leven en armoede overal zichtbaar is, hebben ze een rijkdom aan positiviteit en oprechte hoop waar we nog van kunnen leren.

Line.png

Alle modern comfort

Gezondheid en medische zorgen in Senegal

Je hoeft je geen zorgen te maken omtrent de hygiënische omstandigheden tijdens uw verblijf in Senegal.

Beachhouse Mima is op en top verzorgd, proper en voorzien van alle comfort zoals muskietennetten, airco, ventilatie …tot zelfs drinkbaar water uit alle kranen in deze villa.

Daarenboven ligt het vissersdorp Niakh Niakhal vlak naast de grote stad Saly waar meerdere hospitalen, urgentieposten en apotheken zijn.

 

Er zijn geen verplichte inentingen om naar Senegal te reizen en ook medicatie tegen malaria is niet verplicht, maar we raden je aan even contact op te nemen met je huisarts of het tropisch instituut voor verdere inlichtingen en adviezen.